POST 22-04-2022
1 / 2 Foto's

Zo kies je de juiste gevelsteen voor jouw droomwoning

 

Naast het bepalen van de architectuur, de indeling en het type materialen binnenin is de keuze van gevelafwerking een even belangrijke stap. De gevel van je woning is als het ware haar visitekaartje. Om je woning haar finale look aan te meten ga je het best doordacht te werk. Kies je een gevelbekleding in bijvoorbeeld hout of metaal, wil je een crepi-bepleistering of ga je voor een gevelsteen?

 

Steeds vaker wordt opnieuw gekozen voor een gevelsteen, zowel bij een moderne als een landelijke bouwstijl. Met een gevelsteen kan je namelijk veel kanten op. Al moet je met een aantal zaken rekening houden, zoals: je beschikbaar budget, de finale afwerking en het onderhoud.

 

Hoeveel kost een gevelsteen?

Gevelstenen komen in verschillende maten, kleuren en texturen, en dus ook in verschillende prijsklassen. Wil je de gevelsteen na de plaatsing kaleien, dan is een goedkope steen ideaal. Verkies je een lange, smalle steen, dan zit je al snel in een hoger prijssegment.

Hoe complexer het ontwerp van je gevel, bijvoorbeeld door een combinatie van soorten gevelsteen of een speciaal metselverband, hoe hoger de kost. Om te weten hoe je favoriete gevelsteen eruitziet, trek je het best naar een showroom. Of vraag je Dumobil-bouwadviseur waar je een realisatie met je favoriete steen kan bekijken.

 

Finale afwerking

Ook de keuze van het metselwerk bepaalt de prijs. Kies je een traditionele manier van metselen met voegen of wil je voegloos metselwerk? In dat laatste geval is het mogelijk de gevel te verlijmen of te werken met dunbedmortel, ook wel dunmetselen genoemd. Met een dunnere voeg heb je meer gevelstenen nodig per vierkante meter, en dus stijgt de totale kost.

 

Je gevel onderhouden

Een veel voorkomend misverstand is dat een gevelsteen geen onderhoud vergt. Na een tijd is ook een gevelsteen vervuild of verouderd. Hoe bleker de steen, hoe meer dit opvalt. Voor een blijvend mooie gevel maak je deze het best elke 3 tot 5 jaar schoon of jaarlijks bij erge vervuiling. Je gevel reinigen doe je onder hoge druk of door hem te zandstralen. Je zal versteld staan van het resultaat.

 

Rustiek of modern?

Een gevelsteen associeer je misschien met een landelijke woning waarbij een verouderde, rustieke steen een perfecte match vormt. Ook voor je moderne villa is een gevelsteen een goede oplossing. Ga voor een gladde, uniforme steen in 1 kleur of doe een gewaagde zet en rust je moderne, strakke villa uit met een klassieke rode baksteen met grovere structuur.

 

Expertise in gevelsteen

Vertrouw op de vakkennis van je Dumobil-bouwadviseur en bespreek samen met je architect welke soort steen en afwerking het beste past bij de stijl van je woning, je budget en persoonlijke voorkeur. Met hun expertise krijg je een zicht op verschillende trends, de impact qua onderhoud, de eventuele stedenbouwkundige beperkingen en de duurzaamheid van je oplossing.

 

Al blijft het belangrijkste advies: kies een gevelafwerking die je graag ziet en vertrouw op een vakman. Zo ben je zeker van een goede plaatsing, een uitstekende kwaliteit en een geslaagde gevel.

 

Laat je adviseren door Dumobil bij de keuze van een geschikte gevelsteen voor jouw villa of ga voor een projectwoning. We horen graag hoe we je kunnen helpen.

 

Verkoop jouw bouwgrond aan Dumobil!

Dumobil tovert jouw bouwgrond of slooppand om in een magnifiek duurzaam woonproject!

Professionele aanpak en transparante communicatie

Bouwen op maat volgens uw persoonlijke wensen